preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

EUROPSKI TJEDAN VJEŠTINA STEČENIH U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU I OSPOSOBLJAVANJU

(od 5. do 9. studenoga 2018.)

 

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 820672
Ovaj mjesec: 2000
Ovaj tjedan: 442
Terenska nastava
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan akcije 2014
Autor: Ljiljana Bogović Božić, 11. 12. 2014.

U četvrtak 13. studenoga 2014. u Gradskoj vijećnici grada Rijeke održao se deveti 
"Dan akcije 2014.". 

 

  Naši učenici pod vodstvom profesorice Vesne Pegan, učenice 4.i/h razreda: te učenice 3.i razreda: Nina Šapić i Sarah Šestan sudjelovali su na projektu "Mislim globalno, djelujem lokalno!", kojeg zajednički provode Grad Rijeka i udruga Delta. U provedbu projekta uključilo se 50-ak srednjoškolaca koji su tijekom Dana akcije osmišljavali projekte na temu "Cjeloživotno obrazovanje“.
 
 
Cilj ovoga projekta je pružanje mogućnosti mladim ljudima između 14 i 19 godina da razviju sposobnosti potrebne za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka. 
Učenici su bili podijeljeni u šest grupa, a jedna od grupa je bila novinarska grupa koja je marljivo radila i trenutne događaje stavljala na internetsku stranicu koju su sami dizajnirali. Nakon cjelodnevnog osmišljavanja projekta na zadanu temu svaka grupa srednjoškolaca u vijećnici je prezentirala svoj projekt, a kao najbolji izabran je projekt grupe „Soba 315“ naziva „Djela, ne riječi“.  
 
 
 
Učenici su projekt osmislili kao vatrogasnu probu koja će se nenajavljeno održati u školi za vrijeme nastave u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Rijeke i bolničarima iz KBC Rijeka. Na taj način moći će naučiti kako poduzeti mjere sigurnosti u slučaju nesreće jer smatraju da primarno treba znati kako spasiti nečiji život.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju