preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 976748
Ovaj mjesec: 2381
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
Rezultat Natječaja za Comenius projekte partnerstva

Agencija za mobilnost i programe Europske unije obavijestila nas je 16.08.2010. da je naša prijava za Comenius školsko partnerstvo odobrena.

Navodimo dio službene obavijesti:

 

"

Klasa: 605-08/10-06/5

Ur. broj: 251-359-02/01/10/13-1

Zagreb, 16. kolovoz 2010. godine

Ekonomska škola Mije Mirkovića

Ivana Filipovića 2

51 000 Rijeka

gđa. Sanja Čop - Barbarić, ravnateljica

gdin. Josip Tomljanović

 

Predmet: Obavijest o rezultatima Natječaja 2010.godine za Comenius projekte partnerstava u okviru Programa za cjeloživotno učenje-Broj projekta:2010-1-RO1-COM06-06869 4

 

Poštovani,

 

Ovim putem Vas obavještavamo da je Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za partnerstva(Privitak I)prihvatila Vaš Comenius projekt partnerstva za Natječaj 2010. godine u okviru Programa za cjeloživotno učenje koji se vodi pod brojem 2010-1-RO1-COM06-068694(Business Ideas for the Future) te mu odobrila financijsku potporu - grant u iznosu od:

22,500.00 EUR

za ostvarenje najmanje 24 međunarodne mobilnosti. "

 

Comenius susret svibanj

Bratislava - Kontakt seminar

 

Početkom studenog u Bratislavi je održan kontakt seminar u sklopu Programa za cjeloživotno učenje na kojem su sudjelovali predstavnici škola brojnih zemalja Europske unije među kojima se našao i predstavnik naše škole.

Seminar je bio namjenjen upoznavanju i osnivanju novih partnerstva između škola iz različitih država kao i osmišljavanju budućih projekata između partnera u sklopu Leonardo da Vinci i Comenius programa. Naša škola je bila zainteresirana za partnerstvo unutar Leonardo da Vinci programa koji je namijenjen za strukovne škole.

Našu školu i naš grad predstavljao je mr.sc.Josip Tomljanović,prof.savjetnik. Seminar je započeo malim sajmom na kojem su predstavnici svake od zemalja izložili nešto od karakterističnog za njihovo podneblje. Na stolovima je bilo svega: od grčkog sira, škotskog viskija pa doVrbničke žlahtine.

Seminar je premašio moja očekivanja kako u poslovnom tako i u onom neobaveznom dijelu. Dosta se radilo, a i druženje nakon radnog dijela uglavnom smo koristili za razgovore o projektima i mogućim partnerstvima.

Konačan rezultat: postali smo dio partnerstva unutar Comenius programa zajedno s Rumunjskom,Estonijom,Španjolskom,Italijom,Njemačkom i Finskom. Prijavu smo podnijeli za multilateralno partnerstvo.

Projekt partnerstva oblikovan je oko odabrane zajedničke teme ˝Business ideas for the future˝.Projekt se odnosi na zajednički rad ekonomista, informatičara,nastavnika stranih jezika,geografa,povjesničara i dr.. Cilj projekta bi bio unaprijediti zanimanje ekonomist, kroz zajedničku suradnju naših učenika i profesora koji bi osmislili kako zanimanje ekonomist unaprijediti ( učenici koji će biti budući ekonomisti bi unutar ovog projekta smislili poslove za budućnost). Svaka od škola partnera bi bila domaćin ostalima jednom u dvije godine koliko bi projekt trajao.

Rok za prijavu projekta je Veljača 2010.nakon čega ćemo znati je li naš projekt odobren. U stalnom smo kontaktu s našim partnerima.

O svim budućim događanjima uredno ćemo vas izvještavati

preskoči na navigaciju