preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 976748
Ovaj mjesec: 2381
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
PROJEKTI

Krik-projekt Kreativnost riječke kulture

U Rijeci, 14. listopada 2008. održan je projekt Krik u okviru kojega je održana radionica fotografije u koju su bili uključeni učenici četvrtog g razreda: Roland Bugnar, Marin Anić, Barbara Vardić i Anastazija Rožić. U suradnji s udrugom Spirit učenici su kroz terenski rad prikazali svoj doživljaj okoliša i emocije izazvane njime koristeći tehniku fotografije. Učinjene fotografije su poslužile kao dijelovi mozaika koji je u konačnici izložen u prostorijama Spirita.

 

 

8.i – fest

8. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

 

 

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u prepunoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, s početkom u 19 sati održan je tradicionalni  8. i – fest.

Svojim kreativnim uratcima predstavio se velik broj učesnika, a među njima, naravno i naši učenici.

 Učenice 1.g2 razrednog odjela Marina Vukušić, Sara Vigini, Donatella Antonac, Ines Lilić i Marija Kosić predstavile su se pjevanom točkom, kao i maturantice  Shiraz Houran i Nataša Selimović kojima je ovo bio oproštajni nastup. U osmišljavanju  i uvježbavanju točaka vrijedno i kreativno su sudjelovale učenice 3. i razreda Ivana Hajdinjak i Lorena Grdinić.  S monologom o roditeljstvu nadahnuto je nastupio  Adrian Osmani iz 2.g razrednog odjela,  pod vodstvom profesorice Jasne Blečić.

Festivalu je prethodila cjelodnevna prodajna izložba radova za koju su učenici naše škole  u integrativnim radionicama izrađivali izloške, a sredstva su namijenjena u humanitarne svrhe, za realizaciju projekta Škole za Afriku.

Tijekom svih događanja za sve oblike podrške bili su nam na raspolaganju naši učenici, već veterani u takvim prigodama, Mihael Primožić iz 3.a i Andro Abel iz 4.a razrednog odjela.

Najveće iznenađenje je bila i himna Festivala, pod autorstvom tradicionalnog voditelja Festivala, Dražena Turine Šajete, s kojom je, u izvedbi svih učesnika program i završio.

Pokrovitelj manifestacije je  Grad Rijeka,  a organizator je projektni ured Zdravi grad pod stručnim vodstvom profesorice mr.sc. Irene Deže Starčević.

U očekivanju 9.i – festa pratit će nas refren himne:

 

                              

                       Ruku mi daj, da skupa gradimo sne,

                       I ovaj grad što nam svima je dom,

                       Ruku mi daj da skupa gradimo svijet,

                       Znam da hoćeš i hvala ti na tom.

 

 

 

 

                                                                                                  Laura Grubišić, prof.

 

 

 

Druženje s gostima iz Novog Sada

Našu Školu su u četvrtak, 9. lipnja 2011. godine,  posjetili  organizatori Međunarodne filmske manifestacije Uhvati sa mnom ovaj dan iz Novog Sada, Milesa Milinković i Nebojša Cvijin.

Navedena manifestacija obuhvaća filmove na temu života, aktivnosti i dostignuća  učenika s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te su na istoj  u rujnu 2010. godine prikazani i filmovi o našim učenicima, u produkciji udruge Spirit.

 Zainteresirani učenici   i profesori  družili su se s gostima  i razmijenili mišljenja u školskoj knjižnici.

 
preskoči na navigaciju