preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login
Obavijesti za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

MZO natječaji
RSS
13.11.2019. 13:23
Objava Javnog poziva osnovnim i srednjim školama za izradu videonajave književnog djela po izboru
Rok: 1. veljače 2020.

08.11.2019. 08:59
Raspisan natječaj za Nacionalni program stipendiranja ,,Za žene u znanosti" 2020.
Rok: 29. studenoga 2019.

07.11.2019. 10:57
Javni natječaj za izbor kandidata za članove Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga kurikuluma nastavnog predmeta Geologije
Rok: 23. studenoga 2019.

06.11.2019. 12:38
Javni poziv za predlaganje članova stručnih povjerenstava za prosudbu udžbenika za osnovnu i srednju školu
Rok: 31. prosinca 2019. Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje Javni poziv za predlaganje članova stručnih povjerenstava za prosudbu udžbenika za osnovnu i srednju školu.

06.11.2019. 10:51
Odluka o djelomičnoj obustavi postupka prijama na određeno vrijeme
Oglas je objavljen na web stranici Ministarstva uprave i web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja dana 7. veljače 2019. godine, te u Biltenu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, broj 27, od 7. veljaće 2019. godine.

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 876147
Ovaj mjesec: 4452
Ovaj tjedan: 1075
Danas: 94
Projekt Zaklade "Friedrich Ebert Stiftung"

 

9., 10. i 11. studenog zaklada Friedrich Ebert Stiftung je u Rijeci održala plansku igru „Lokalna samouprava“ na kojoj su sudjelovali članovi Gradskog vijeća učenika „Rijeka- Zdravi Grad“, među kojima i učenica naše škole, Nora Kišur ( 4. i razred ).

      Planska igra je nastavna metoda političkog obrazovanja koja se zasniva na simulaciji funkcioniranja i strukture političkih institucija popust parlamenta ili gradskog vijeća. Planska igra ima prednosti poput ohrabrivanja mladih da se politički angažiranju, da se nauče iskazati svoje potrebe i ostvariti svoje želje i zamisli, a naposljetku omogućuje i dijalog između mladih i lokalnih političara.

Ova planska igra sastojala se od dva projektna dana i završne sjednice mladih. Projektni dani su služili stjecanju znanja o lokalnoj samoupravi i pripremi za simuliranu sjednicu gradskog vijeća.
Prvi dan se mladima uz pomoć raznih igara prenijelo osnovno znanje o lokalnoj samoupravi, poput podjele vlasti i djelokruga lokalne samouprave, te se izvršila podjela u stranke.
Drugi dan su mladi uz pomoć pravih gradskih vijećnika sastavljali pitanja i prijedloge za završnu sjednicu, te zauzimali stavove prema prijedlozima drugih stranaka, koje su i iznijeli na završnoj sjednici održanoj trećega dana projekta.
Simuliranu sjednicu gradskoga vijeća vodila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke, gospođa Dorotea Pešić- Bukovac, dok je na istoj sudjelovao i sam gradonačelnik Grada Rijeke, gospodin Vojko Obersnel koji je spremno odgovarao na pitanja mladih vijećnika, te se aktivno uključio u raspravu na izabrane teme.

      Komentari na provedenu plansku igru bili su i više nego pozitivni, kako od strane voditelja igre, tako i od strane mladih koji su sudjelovali u projektu, što znači da je krilatica ove zaklade: „Doživjeti politiku“, zaista i oživjela.       

 

 

Nora Kišur
4. i

preskoči na navigaciju