preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

EUROPSKI TJEDAN VJEŠTINA STEČENIH U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU I OSPOSOBLJAVANJU

(od 5. do 9. studenoga 2018.)

 

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 820672
Ovaj mjesec: 2000
Ovaj tjedan: 442
Upoznajmo povijesnu, kulturnu i religioznu baštinu Hrvatske
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Autor: Đurđica Kolar, 6. 12. 2017.

Učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka, u pratnji ravnateljice Laure Grubišić, prof. Gorana Pankasa, prof. Margarite Martinović, prof. Biljane Župan, prof. Anje Blečić i medicinske sestre Paule Šporn, obilježili su dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2017. odlaskom u grad-heroj Vukovar 24. i 25. 11. 2017.


Posjetili smo Memorijalno groblje i muzej žrtava Domovinskog rata, uz stručnu pratnju koja nas je vodila i objasnila simboliku groblja i svih žrtava. Poklonili smo se velikanima koji su dali svoj doprinos obrani Vukovara i Domovinskom ratu. Na memorijalnom groblju i masovnoj grobnici na Ovčari učenici su položili vijence i svijeće te odali počast znanim i neznanim junacima poginulim u obrani grada i Hrvatske.

  

Prisjetili smo se stihova urednika i novinara Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića ubijenog na Ovčari: „Grad - to ste vi“.

Sljedećeg dana posjetili smo Gradski muzej Vukovara, smješten u baroknom dvorcu Eltz. Kustosica muzeja, kroz priču i eksponate, oživjela je bogatu povijest grada Vukovara od prapovijesnog, Vučedolskog razdoblja, rimskog doba, Vukovara kao slobodnog kraljevskog grada i njegovog baroknog procvata za vrijeme plemićke obitelji Eltz.

    

 

Filip Karlo Eltz 1736. kupuje ogroman posjed s 35 naseljenih mjesta na kojem će Anzelno Kazimir Eltz sagraditi dvorac...

Na povratku iz Vukovara posjetili smo mjesto Orijevce, gdje smo se uz stručnu pratnju upoznali s povijesti mjesta, istaknutim znanstvenicima podrijetlom iz ovoga kraja, kao i doprinosom ovoga maloga sela u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

   

 

U kasnim večernjim satima, puni dojmova, vratili smo se u Rijeku.

                                                        Izvijestila : Margarita Martinović, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju