preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 786664
Ovaj mjesec: 5232
Ovaj tjedan: 14
Danas: 14
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UČENICI I DJELATNICI EKONOMSKE ŠKOLE MIJE MIRKOVIĆA RIJEKA OBILJEŽILI SU DAN ŠKOLE (petak, 3. ožujka 2017. godine)
Autor: Đurđica Kolar, 3. 3. 2017.

Učenici i djelatnici naše Škole nizom su aktivnosti obilježili 106. obljetnicu rada:


U  školskoj dvorani održana  je parlaonica Sukob zakona i individualne svijesti pojedinca (Sofoklo «Antigona» i Miro Gavran «Kreontova Antigona»), namijenjena učenicima usmjerenja upravni referent. Cilj parlaonice bio je komentirati odnos pojedinca prema vlasti i prema zemaljskim i božanskim (moralnim) zakonima, Antigone u Sofoklovu i Gavranovu djelu. Učenici su trebali promišljati o neskladu između odluka vlasti i moralnih zakona, o građanskom neposluhu i povezati ga s Antigoninim činom te komentirati suvremene načine manipulacije ljudima. Parlaonica je realizirana pod mentorstvom Vesne Pegan, prof.savjetnik, Koraljke Brdar – Mijić, prof. i Vesne Šafar, prof., a sudjelovali su učenici 4.i, 4.h, 2.h, 1.e i 1.g razrednog odjela.  

             

       

Učenicima i predmetnim nastavnicima Škole predstavljen je  i  znanstveno-istraživački projekt Ekonomsko-pravni okvir trgovačkog društva, u kojem su sudjelovali učenici tijekom cijele školske godine. Učenici su upoznati s postupkom osnivanja trgovačkog društva simulirajući osnivanje poslovnog subjekta u praksi te su spoznali značaj pojedinih institucija i ustanova pri osnivanju poslovnog subjekta. Projekt je realiziran pod mentorstvom predmetnih nastavnica  Klaudije Skoko, prof. i Sonje Doboviček, prof.

U Školi se treći put održao i Sajam/smotra vježbeničkih tvrtki Primorsko –goranske županije, na kojem su sudjelovale vježbeničke tvrtke naše Škole, ali i vježbeničke tvrtke iz Trgovačke i tekstilne škole,   Srednje škole Delnice i  Željezničko tehničke škole Moravice. Učenike su pripremale za sajam predmetne nastavnice nastavnog predmeta Vježbenička tvrtka: Klaudija Skoko, prof., Sandra Bujačić, prof. i Romina Dekleva Grgurić, prof.

      

      

   

           

U okviru Sajma, predstavljena je i Učenička zadruga Škole Eko kreativa, čije su voditeljice Sandra Bujačić, prof., Vesna Udović – Mrša, prof. i Marijana Glomazić-Jerkić, prof.

U izložbenom prostoru Škole održana je  Radionica crtanja fraktalnih crteža, koju su  za učenike TEŠ-a i sve zainteresirane, organizirale i vodile Zorica Janković, prof.reh. i psihologinja Škole, Melita Perić, prof. 

       

       

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju