preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 970754
Ovaj mjesec: 337
Ovaj tjedan: 640
Danas: 70
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA
Autor: Đurđica Kolar, 15. 10. 2019.

Maturanti 4. e razreda, u pratnji profesorica Bojane Jasprice i Kornelije Tonse, u petak 27. rujna 2019. obišli su istraživačke postaje na manifestaciji EU noć istraživača.

Radi se o europskom projektu čiji je cilj na zabavan i jednostavan način podići svijest o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo te srušiti predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici.


Noć istraživača istovremeno se održavao u 35 europskih zemalja i 300 gradova, a uz Rijeku, u Hrvatskoj su se u projekt uključili i Zagreb, Split te Pula. Manifestaciju na nacionalnoj razini koordinira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a dio je šireg projekta Techno-Past Techno-Future: European Researchers' Night sufinanciranog sredstvima programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

Riječki dio programa sastojao  se od različitih pokusa, demonstracija, simulacija, radionica, niza aktivnosti Odjela za biotehnologiju među kojima je i radionica prirodne kozmetike, kao i niza aktivnosti Odjela za matematiku. Posjetiteljima se predstavio i Odjel za fiziku, Pomorski fakultet, kao i Medicinski fakultet koji je posjetitelje podučio kako poboljšati zdravlje putem podizanja razine svjesnosti te Građevinski fakultet koji je pokazao što se događa s građevinama za vrijeme potresa.

Naši učenici aktivno su sudjelovali  u raspravi kao porota na simuliranoj sudnici čiji su  organizatori  bili profesori i studenti Pravnog fakulteta, a na temu Cyberbulling – Dječja objava na internetu: igra ili prijetnja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju