preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 773996
Ovaj mjesec: 3785
Ovaj tjedan: 1021
Danas: 47
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NATJEČAJ za pohađanje (i) dvogodišnjih UWC/IB programa u generaciji 2018. ‒ 2020., te (ii) kratkih ljetnih programa UWC-a u 2018.
Autor: Đurđica Kolar, 24. 5. 2017.

Natječaj podrazumijeva dodjelu nominacija visoko-rangiranim kandidatima za pohađanje navedenih programa UWC-a u raznim zemljama, odnosno parcijalne ili pune stipendije koje dodjeljuje organizator pojedinog programa i/ili UWC sustav.

United World Colleges (UWC ) programi snažno doprinose akademskom i društvenom razvoju učenika i učenica, te im olakšavaju ulazak na vrhunska svjetska sveučilišta i institute. Od 1962. do danas UWC programe je pohađalo preko 150 polaznika iz svih dijelova Hrvatske. Pozivamo sve visoko motivirane učenike i učenice da se prijave na natječaj, uz posebnu napomenu da financijska sposobnost kandidata/obitelji ne utječe na izbor kandidata.
 


Tekst natječaja i mrežni obrasci za prijavu dostupni su na adresi:
http://www.uwc.hr/index.php/kandidati/natjecaj-2018-2020
Na natječaj se mogu prijaviti svi učenici i učenice četverogodišnjih srednjih škola, hrvatski državljani (i ekvivalentni statusi), koji će u šk. god. 2017./2018. završiti drugi ili treći razred.
Ocjene nisu jedini niti najvažniji kriterij, a visoko se vrednuje motiviranost za suradnju, mirno rješavanje sukoba, poštovanje različitosti i drugih kultura, te volonterski rad u zajednici i za zajednicu.

NATJEČAJ JE OTVOREN do 5. studenoga 2017.

Na mrežnim stranicama udruge dostupne su dodatneinformacije općenito o UWC sustavu, ranijim natječajima i rezultatima, te tekst aktualnog natječaja s detaljima, opisom uvjeta, rokova i postupka. Potencijalne kandidate molimo da prate mrežne stranice UWC Hrvatske radi dodatnih informacija.

IZBORNI POSTUPAK podrazumijeva dva ili tri kruga, pri čemu se u prvom krugu izbor provodi temeljem dostavljene dokumentacije/eseja, a u drugom krugu na temelju razgovora s članovima Izbornog povjerenstva koji će se održati koncem godine.
Treći krug, ako ga Izborno povjerenstvo odluči provesti, može uključivati dodatne i završne testove ili radionice/aktivnosti u svrhu konačnog izbora kandidata.
VIŠE O sustavu United World Colleges i međunarodnoj maturi International Baccalaureate možete saznati na mrežnim stranicama sustava United World Colleges www.uwc.org i www.uwc.hr te International Baccalaureate Organization www.ibo.org.

VIŠE O AKTUALNOM NATJEČAJU I AKTIVNOSTIMA/događanjima kojima se možete pridružiti u Hrvatskoj kako biste upoznali bivše polaznice i polaznike, te neposredno dobili odgovore na Vaša pitanja možete pročitati na društvenim stranicama Udruge: facebook.com/UWCHrvatska * twitter.com/UWCHrvatska
Vaše upite možete uputiti na e-adresu selekcije@uwc.hr, te molimo pratite obavijesti na Facebook, Twitter i mrežnim stranicama udruge UWC Hrvatska za dodatne obavijesti.


* * *

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju