preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 786664
Ovaj mjesec: 5232
Ovaj tjedan: 14
Danas: 14
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europski tjedan mladih u Rijeci: Status Go!
Autor: Đurđica Kolar, 3. 5. 2017.

 

Počeo je Europski tjedan mladih, čije se osmo izdanje bavi solidarnošću i društvenim angažmanom mladih u Europi, a pružit će informacije o programu Erasmus+ koji ove godine slavi 30 rođendan te dati priliku mladima da iznesu svoje ideje o tome kako oblikovati budućnost politika EU-a za mlade. Riječki Eurodesk multiplikatori Centar tehničke kulture Rijeka i Regionalni info-centar za mlade Rijeka - UMKI zajednički organiziraju druženje i događaj pod nazivom "Status Go!" ovog četvrtka, 4. svibnja, u Klubu Bačva s početkom u 18 sati.


"Status Go!" događaj ima cilj informirati mlade o mogućnostima za mobilnost, ponuditi alternativu jednosmjernim kartama za inozemstvo (gorućoj temi u trenutnoj Hrvatskoj stvarnosti) koja uključuje stjecanje iskustva u poslovnom, obrazovnom, volonterskom i kulturnom smislu, kao i širenje socijalnih krugova i životnog iskustva uopće, vidjeti kako to izgleda izvan ovdašnje stvarnosti te se vratiti i aplicirati dobre prakse izvana, u ovaj prostor i u vlastitu zajednicu.

 

Uz programe mobilnosti, na događaju će se pozabaviti i pitanjima društvene inkluzije, solidarnosti i društvenog angažmana. Tim će se temama pristupiti iz očišta mladih koji su sudjelovali u programima mobilnosti, u radu udruga, u radu društvenih poduzeća, mladih koji su otvarali vlastite firme/obrte, koje će ta svoja iskustva podijeliti kroz predavanja i Stand-up komediju.

Program u Klubu Bačva:

 

18:00 Veliki rođendan Erasmus+ programa (30. rođendan Erasmus programa) – predstavljanje programa s posebnim naglaskom na mogućnosti za mobilnost mladih, predstavljanje Europskih snaga solidarnosti

18:15 Erasmus Stand Up – iskustva s mobilnosti u stand up formi

19:35 Predstavljanje projekta Grad mladih 2020 – projekt financiran iz programa Erasmus+ koji omogućuje da se mladi iz Rijeke i okolice uključe u radionice i aktivno pridonesu svojim idejama i projektima Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture

19:45  Silos dobrih ideja – predstavljanje projekta

20:30 Erasmus Pub Quiz – kviz pripremaju članovi udruge Erasmus Student Network

 

Slogan Europskog tjedna mladih, koji se održava od 1. do 7. svibnja je „Zamisli, kreni, djeluj” jer će stotine organizacija diljem Europe mlade poticati da zamisle svoju budućnost sudjelujući u raspravama o budućnosti politike EU-a za mlade, da krenu u inozemstvo i iskuse program mobilnosti Erasmus+ te da sudjeluju u nedavno pokrenutoj inicijativi Europske snage solidarnosti koja pruža priliku mladima da izraze svoju solidarnost prema onima kojima je potrebna.

Više informacija o događanju možete pronaći u Facebook eventu Europski tjedan mladih: Status Go!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju